بسمهتعالي
«بیانیه اتحادیه بینالمللی زنان پیرو ادیان توحیدی
به مناسبت هشتم مارس روز جهانی زن»
سازمان ملل در سال 1۹۷۷ هشتم مارس را به عنوان «روز حقوق زنان و صلح بینالمللی» در تقویم رسمی خود به رسمیت شناخت. همه ساله در این روز سازمانها و نهادهای ملی و بینالمللی، "روز جهانی زن" را گرامی میدارند و این روز را به فرصتی برای قدردانی از زنان و توجه به حقوق آنها تبدیل کردهاند.
هشتم مارس فرصت مناسبی است تا نگاهی ویژه به بحث آزادی و حقوق زنان در شرایط کنونی جهان داشته باشیم. به نظر میرسد علیرغم تمامی شعارها و نشستهای بینالمللی در ارتباط با حقوق زنان، اشکال جدیدی از تضعیف حقوق زنان و ستم بر آنها در بسیاری از کشورهای جهان در حال شکل گیری است. جهان سرمایهداری اینک زنان را به ابزاری در جهت تعمیق سیاستهای ترویج مصرفگرایی به کار گرفته است. برای نیل به این هدف رسانهها نیز با سیاستهای تبلیغاتی خود در خدمت نظام سرمایهداری است.
تلاش برای تبدیل زن به عامل مصرفگرایی او را از جایگاه اصلی خود در خانه و اجتماع دور کرده و جایگاه و شخصیت او را زیر سوال برده است.
استفاده ابزاری از زنان در صنعت سینما و تلاش برای ایجاد الگویی بیبندوبار از آنان در سطح جامعه، کرامت و شخصیت انسانی زن را مخدوش نموده است.
با نگاهی به فضای فیلمهای سینمایی که در غرب تولید میشود، میتوان دید که چگونه زنان تنها با معیارهای جنسی مورد محک قرار میگیرند و به کالایی برای تفریح مردان تبدیل شدهاند این امر به حدی فراگیر شده است که اگر در فیلمی نگاه جنسی به زن وجود نداشته باشد، فیلم خلاف انتظار مخاطب است.
اینک زنان غربی با شکل جدیدی از خشونت روحی و روانی نیز روبرو هستند. استانداردهای تحمیلی تناسب اندام که در غرب به عنوان ارزش تلقی میشود تاثیر خود را بر رژیمهای نامتناسب غیرعلمی تغذیه زنان بر جای گذاشته است. در واقع زنان از لحاظ روانی و جسمی فشار زیادی را تحمل مینمایند تا به الگوهای مورد نظرشرکتهای تبلیغاتی نزدیک شوند. در این راستا مصرف انواع لوازم آرایشی و دارویی و جراحیهای زیبایی اندام به دغدغه اصلی زنان تبدیل شده است.
فقدان نگاه زنانه و معطوف به عاطفه در تصمیمات و سیاستگذاریها، و جابجایی رفتارها و روحیات زنانه و مردانه از دیگر موارد تضییع حقوق زنان است. متاسفانه اکنون سیاستمداران زن تشویق میشوند که به جای تکیه بر حس زن بودن خود، عواطف و حسهای زنانه را نادیده بگیرند.
اتحادیه بینالمللی زنان پیرو ادیان توحیدی بر این باور است که فلسفه وجودی انسانها رسیدن به آرامش است و زن که مظهر مهر و محبت است، میتواند احساس امنیت و آرامش را به همسر و فرزندان خود و در کل به جامعه منتقل کند. لذا با تاکید بر تعادل در رفتار و یادآوری نقشهای آرامش بخش زنانه، به نقش مهم زنان در جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید دارد.
با توجه به آنکه برخی سیاستمداران و سرمایهداران غربی زنان را تبدیل به کالای جنسی کرده و شان انسانی آنان را نادیده گرفتهاند، لذا اتحادیه بر حفظ جایگاه انسانی زن و شخصیت و کرامت او تاکید ویژهای دارد.
اتحادیه از زنان آزادانديش و فرهيخته و رسانهها بالاخص رسانه های غربی انتظار دارد، به زن نگاه انسانی داشته باشند و در آثار مکتوب و غیرمکتوب خویش کرامت زنان را پاس دارند.
اتحادیه بینالمللی زنان پیرو ادیان توحیدی
|